U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aardappelkroketjes met geroosterde biet & geitenkaas

20 min bereidingstijd + afkoelen
15-20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 500 g Aviko Aardappelkroketjes
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 rode ui
  • 500 g gekookte rode (baby)bieten (koelvers)
  • 100 g frambozen
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1-2 el (frambozen)balsamico-crema (flesje)
  • 1 tl (zwart) sesamzaad
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm in een steelpan de wijnazijn zachtjes met de suiker en het venkelzaad. Laat de suiker oplossen. Snijd intussen de ui in ringen en leg ze in een schaaltje. Schenk er de zoetzure marinade over en laat afkoelen. Schep af en toe om.
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de biet in partjes van 1,5 cm. Leg de aardappelkroketjes en de partjes biet op de bakplaat. Rooster ze in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verdeel de kroketjes, de biet en de frambozen over een schaal. Verkruimel de geitenkaas erboven. Garneer met de uienringen, de balsamico-crema en het sesamzaad.
  • Een trendy gerecht van krokante aardappelkroketjes met geroosterde biet, romige geitenkaas, friszoete framboos, zoetzure ui en crunchy sesamzaad: een plaatje op tafel en bijna te mooi om te delen!
  • Tip: Met cress of muntblaadjes geef je het gerecht een extra feestelijke look.
  • Voorbereiden: Maak de gemarineerde rode ui al 1-2 dagen eerder en bewaar afgedekt op een koele plek.

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Aardappelkroketjes

Voedingswaarden per persoon

  • 390 kcal
  • 16 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 46 g koolhydraten
  • 12 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen